tillbaka till textmenyn

   

En himlans bra text av xxx skriven 96-97 (?)

Vi börjar på en ny rad i alla fall , och vad skall vi skriva om nu då?
   Jo, jag tror att vi tar en liten saga om en liten, liten tomte med gröna skosnören. Tomten var ute på stan och drog som vanligt, då kom det ett jättelikt kanderat äpple rullande utefter stans bredaste gata.    Äpplet var relativt nyligen doppat i sockerlagen, röd och fin av all karamellfärg, så där det rullade fram tog det med sig allt som löst var, medelst fastklibbning.

Glasspapper, tanter, Coca-Cola muggar, papper från MacDonalds, häftade med alla önskvärda krav på hållfasthet fast vid ÄPPLET. Tomten såg äpplet komma rullandes, ett dovt muller hördes, domedagen var nära, Solen lyste likblek över förödelsen.
   Vår vän tomten spottade ut tuggummit och med tungan rätt i mun insåg han fakta - det var ingen idé att försöka springa ifrån äpplet, så han klättrade upp i närmsta lyktstolpe.
   Jaha, ÄPPLETS vådliga framfart hejdades bara för ett ögonblick av en liten grupp konverserande människor som var för upptagna med att prata för att upptäcka undergångens redskap innan det var för sent. Det lilla pipiga varningsropet tomten hann utstöta dränktes totalt i äpplets mardrömslika muller.    Varför skriver jag det här? Är det måhända en pastisch på berättelsen om den rullande pannkakan, en fantasi uppkommen ur ett trauma härrörande från barndomens läsning av nämnda saga? Det vill vi inte veta!
    Tomten var rädd att hans nya fina skor, med de fina gröna snörena skulle bli förstörda av äpplet, han började gråta, han tyckte mycket om sina nya skor, de hade blommiga sulor.

 

 

 

Neej, det var verkligen inte nådigt den dagen i denna obarmhärtiga värld! Nu hade katastrofen antagit än hemskare proportioner, inte nog med att äpplet rullade fram som en vält, efter rusade nu ett gäng arbetslösa som var sötsugna och i ÄPPLET såg storslagna möjligheter!
   Allt fler anslöt sig till den vettlösa färden då KAS inte skulle utbetalas förrän på måndag och det var bäst att passa på... Till sist rullade äpplet in på bilbesiktningen, klämdes fast på den hydrauliska lyftbryggan och gick igenom med bara ettor, en besiktningsman med magknip och så en liten, liten TVÅA...

   På dispens kunde dock ombesiktning undvikas, och det för all framtid, skadorna på Svensk Bilprovnings testutrustning bedömdes vara så stora att det skulle omintetgöra regeringens sparplaner och det fick ju inte ske!
   Hur gick det nu med tomten? jo han klättrade i sinom tid ner från sin lyktstolpe, gick på rave och hade kul! Och inga droger tog han heller, ty det var en mycket förståndig tomte, tillika väldigt cool i sina fina skor.
   Som gammal fick han dock problem med lomhördhet, vilket avhjälptes med en liten hörapparat, skallig blev han också. Så var sagan slut!